Írjon üzenetet!
Információk

Ügyfélszolgálati iroda: Mezőkövesd, Jegenyesor u. 39. | Telefon: +36 49 311 488, +36 70 451 33 68 | Ügyfélfogadás: hétfő: 9-14 óráig, szerda: 12-16:30-ig, a többi napokon zárva.Térfigyelő kamera paramétereinek jelentése

AGC,
(Automatic Gain Control,
Automatikus erősítés szabályozás)
Alacsony környezeti megvilágítás esetén egy további erősítést tudunk bekapcsolni, mely javítja a képminőséget. A funkció hátránya, hogy a jellel együtt ugyanolyan mértékben erősítésre kerül a képet kísérő zaj is.
AWB,
Automatic White Balance
Automatikus fehéregyensúly
ATW,
Automatikus fehér színegyensúly követé
Automatikus fehéregyensúly beállítási lehetőség. A szobai megvilágításhoz beállított színhelyes kép eltolódik a kékesebb irányba, ha a kamerát kivisszük a szabadba. Az AWB alkalmazásával kiküszöbölhető a probléma, és a színhűség is növelhető. A kamera ATW módban folyamatosan korrigálja az egyes színösszetevők arányát, annak érdekében, hogy a lehető legjobb színhűségű képet jelenítse meg a kamera.
HLC,
High Light Compensation
Erős háttérfény kompenzáció
Nagyon nagy fényerejű részek ki maszkolása.
BLC,
Back Light Compensation
Háttérfény kompenzáció
SBLC,
Super Back Light Compensation,
Szuper háttérfény kompenzáció
A megfigyelt tárgy hátteréből érkező, jelentős mennyiségű fény esetén BLC alkalmazása nélkül az objektum háttere beégne. A korszerű kamerák már képesek ezt a jelenséget csökkenteni, vagy akár meg is szüntetni. A BLC funkció automatikusan beállítja a videójel szintet, hogy megőrizze a kép láthatóságát. Például egy bejárati ajtóval szemben felszerelt kameránál, a BLC funkció segítségével a szemből jövő fény ellenére is kiértékelhető képet kaphatunk. Szuper Háttérfény kompenzáció. Az SBLC funkció alkalmazásakor a kamera DSP processzora több önálló területre osztja fel a képtartományt. Az egyes egységekben megkeresi a főbb részeket, valamint a túlvezérelt területeket figyelmen kívül hagyja. Ezután egy komplex algoritmus állapítja meg a szükséges kompenzáció mértékét.
WDR,
Wide Dynamic Range,
Széles dinamika tartomány
D-WDR,
Digitális WDR
SSDR,
Super Dynamic Range,
Kiterjesztett képdinamika tartomány
Eclipse,
Erős fény kitakarás
WDR: A kép túl sötét és túl világos részeit teszi láthatóvá és részletgazdaggá. A képen lehetőség van megkülönböztetni fényes és sötét területeket és azok részleteit. Ez a funkció különösen fontos olyan helyzetekben, ahol a fény a megfigyelt tárgy hátteréből származik.
D-WDR: a digitális változata
SSDR: még tökéletesebb ellenfény kompenzáció.
Eclipse: A funkció bekapcsolásakor a kamera automatikusan felismeri az erős fényforrást és letakarja az élesen megvilágított területet a tisztább, értékelhetőbb kép érdekében (pl. sötétben, rendszámfelismeréshez, a beérkező autók fényszórójával szemben ajánlott
D/N,
D&N,
Day&Night
Éjjel Nappali
Az ilyen tulajdonságú kamerák, egy IR szűrőt mozgatva az optika és a CCD között, nappali fényviszonyok esetén színes, míg éjjel, rossz fényviszonyok esetén fekete-fehér(FF) képet szolgáltatnak. A valós Day&Night, mechanikus mozgatású IR szűrő.
A digitális Day&Night, nincs mozgatható IR szűrő, gyengébb fényviszonyok esetén szoftveres, digitális (elektronikus) úton, erősítő áramkörök alkalmazásával jelenik meg a fekete-fehér kép.
DIS,
Digitális kép stabilizátor
DIS, Digitális kép stabilizátor
DNR, SDNR ,
Digital Noise Reduction
Super Digital Noise Reduction
Digitális zajcsökkentés,
SSNR II, SSNR III,
2D-DNR, 3D-DNR
Samsung Super Noize Reduction
Samsung Szuper Digitális Zajcsökkentés
DNR, SDNR: bekapcsolásával a kamera még rossz fényviszonyoknál is tiszta és pontos kép megjelenítésére képes, nagymértékben csökkenti a mozgás okozta homályt.
SSNR III: Továbbfejlesztett zajcsökkentési technika, a hagyományos biztonsági kamera szemcsés képe helyett, az éjszakai megfigyelésnél is tiszta éles képet biztosít, még a gyengén megvilágított helyeken is.
3D-DNR: Harmadik generációs képzaj csökkentő technológia éjszakai megfigyelésnél a hagyományos biztonsági kamera elmosódott "szellemképe" helyett tiszta, éles képet biztosít.
DSP,
Digital Signal Processing,
EFFIO,
Enhanced Features and Fine Image Processor,
Digitális jelfeldolgozás valósághű színek
S/N, Signal to noise ratio
Jel-zaj arány
DSP: nagyfelbontású, színes éjszakai képet biztosít alacsony megvilágítás mellett S/N egy viszonyszám, mely megmutatja, hogy a kamera elektronikus áramkörei a hasznos jelhez képest mennyi zajt hoznak létre. minél nagyobb a jel nagysága a zaj nagyságához képest, annál jobb a képminőség, magas színvisszaadás melett. Általánosan elmondható, hogy 48dB-től már jónak tekinthető a képminőség.
Lux,
Fényérzékenység
A kamera által kiértékelhető kép szolgáltatásához szükséges fénymennyiség. Minnél alacsonyabb a kamera lux értéke, a kamera képe sötétben annál értékelhetőbb, világosabb.
Felhőtlen nap100.000 lux
Nap enyhe felhővel70.000 lux
Nap sok felhővel20.000 lux
Otthoni/irodai világítás100-1.000 lux
Napfelkelte / naplemente500 lux
Utcai világítás1-10 lux
Alkony4 lux
Gyertya fénye, 1m távolságban1 lux
Telihold0.2 lux
Negyedhold0.02 lux
Felhős hold0.007 lux
Tiszta éjjeli égbolt0.001 lux
Átlagos csillagfény0.0007 lux
Felhős éjszakai égbolt0.00005 lux
Gamma korrekció Gammatorzításnak nevezzük, amikor egyes pixelek által gerjesztett fényerősség nem követi lineárisan a képcső bemenetére érkező vezérlő feszültséget. A hiba kiküszöbölésére alkalmazott eljárást a gamma korrekciónak nevezzük.
Private zone,
Privát Zóna,
Kitakarás, maszkolás
A funkció segítségével a kamera látóképén belül kijelölhetünk olyan területet, területeket, amelyet nem kívánunk megfigyelni, rögzíteni. Pl. épület ablakain nem kívánunk betekinteni, ezt kitakarhatjuk, így az élő és rögzített képen az ablakok helyén fekete folt lesz. A maszkolt résznek a kapott képből történő utólagos helyreállítására nincs mód.
TVL,TV Line,
TV sor
Resolution,
Felbontás
HI-RES,High Resolution,
Nagy felbontás
Megapixel felbontás
A felbontás a kép részletgazdagságának és élességének mérőszáma, a képminőség meghatározója. TV sorokkal (TVL) fejezzük ki. Minél nagyobb ez a szám, annál jobb a kép minősége. Az analóg megfigyelő rendszerekben alkalmazott kamerák vízszintes felbontása általában 480-700 TV sor. A jobb minőségű analóg kamerához és képrögzítőhöz képest is háromszor nagyobb képfelbontást nyújt egy 1.3Megapixeles kamera, vagy háromszor nagyobb terület figyelhető meg az analóg kamerával azonos képminőségben.
QCIF176(H) x 144(V)
CIF352(H) x 288(V)
VGA640(H) x 480(V)
4CIF704(H) x 480(V)
D1720(H) x 576(V)
1 Mega Pixel1280(H) x 720(V)
1.3Mega Pixel1280(H) x 1024(V)
2 Mega Pixel1920(H) x 1080(V)
3 Mega Pixel2048(H) x 1536(V)
4 Mega Pixel2048(H) x 1944(V)
5 Mega Pixel2592(H) x 1944(V)
8 Mega Pixel6400(H) x 1200(V)